En hund omkom og en person ble sendt til legevakten etter en boligbrann i Asker.

Litt etter klokken 04 natt til mandag (11.11.2019) ble det slått full alarm etter melding om kraftig røyk fra en bolig i Gustav Wentzels vei i Asker.

– Da vi kom frem, var det veldig tett med røyk i hele huset. Brannen startet i et rom i kjelleren, sier vakthavende brannsjef i Asker og Bærum brannvesen, Anne Hjorth.

Brannvesenet meldte at de hadde seks biler på stedet for å få slukket brannen. Klokken 04.37 meldte de at brannen var slukket, og at det ble jobbet med utlufting og ventilering.

– Brannen var ikke spesielt vanskelig å slukke, for den begrenset til seg rommet i kjelleren. Men det var svært tett med røyk i hele huset, så tett at det var vanskelig å se, forteller brannsjefen.

Hund døde

Beboeren i huset hadde kommet seg ut da nødetatene kom til stedet, men en hund kom seg ikke ut.

– Etter at vi fikk slått ned varmen i huset, ble det sendt inn røykdykkere for å søke etter hunden. Den klarte seg dessverre ikke, sannsynligvis på grunn av røykforgiftning, sier Hjorth.

Hunden skal ha befunnet seg i en av etasjene over kjelleren.

Operasjonsleder i politiet, Vidar Pedersen, forteller at beboeren i huset ble sendt til legevakten for videre undersøkelser etter å ha pustet inn noe røyk.

– Brannstedet vil bli undersøkt etter hvert for å finne årsaken, forteller han.

(Tekst/kilde: Richard Sveaas Dale, Budstikka)

Hvordan brannalarm kunne ha reddet hunden

Hadde vedkommende hatt seriekoblede røykvarslere og et alarmanlegg ville røykvarslerne begynt å ule når den oppdaget røyken, og gitt beskjed til alle rom som hadde røykvarslere. Samtidig hadde alarmsentralen fått beskjed og umiddelbart begynt med tiltak. Personen i huset ville både hørt alarmen, blitt kontaktet på telefon eller via stemmestyring, og brannvesenet hadde blitt tilkalt. Naboer kunne også ha blitt tilkalt, og utfallet hadde trolig blitt veldig annerledes, uten tap av liv. Heldigvis kom mannen seg ut i tide. Kontakt oss i dag for gratis befaring av din bolig om du ønsker å sikre deg og dine på den beste og tryggeste måten.

Covid-19 tiltak

Vi tar hensyn og følger helseinstituttets anmodninger når vi er på befaringer eller utfører service/vedlikehold hos våre kunder.